Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je woning, vooral als je last hebt van slechte akoestiek in een ruimte. Deze panelen zijn ontworpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen, waardoor echo's en andere ongewenste geluiden worden gedempt. De lattenstructuur van onze  "LINES" wandpanelen, in combinatie met een PET-vilt achtergrond, zorgt er overigens niet alleen voor dat geluidsgolven in een ruimte breken, maar ze zijn ook zeer decoratief.

M a t e r i a a l

De akoestische panelen zijn opgebouwd uit een 9 mm onderlaag van PET-vilt*. Daarop zijn houtgefineerde mdf-latten (27 x 10 mm) gemonteerd, met tussenruimtes van 12 mm. De panelen zijn 100% recyclebaar, geluiddempend, brandvertragend en kleur-en slijtvast.

 

*  De PET-vilt onderlaag is een flexibele plaat die gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. 

 

 

G e l u i d s a b s o r p t i e

Deze akoestische panelen hebben geluidsabsorptie met een zeer hoge Alpha-W waarde van 0,85.

 

 

K l e u r e n

De PET-vilt onderlaag is leverbaar in de kleuren GRIJS en ZWART.

 

                grijs PET-vilt

 

 

               zwart PET-vilt

 

 

De latten zijn leverbaar met een kleurlak afwerking en met een hout fineer afwerking. Deze kleuren zijn ook de basiskleuren van de City Line collectie. Hierdoor is het mogelijk om de kleur van (een deel van) een kast of tafel uit de City Line collectie, terug te laten komen in het wandpaneel of visa versa. 

 

Alle kleuren zijn ook leverbaar i.c.m. grijs Pet-vilt.

 

Eiken naturel gelakt:

Eiken onbewerkt:

eiken naturel gelakt
eiken onbewerkt (zonder beits en zonder lak)

 

Eiken gebeitst:

eiken white oak
eiken leem
eiken gerookt
eiken smoked oak


Eiken met kleurlak:

eiken wit gelakt (RAL9010)
eiken basalt lak


Effen gladde kleurlak:

wit gelakt (RAL9010)
zijdegrijs lak (RAL7044)
agaatgrijs lak (RAL7038)
stofgrijs lak (RAL7037)
kwartsgrijs lak (RAL7039)
blauwgrijs lak (RAL7031)
okergeel lak (RAL1024)
basalt lak
zwart lak (RAL9005)


Structuurlak:

structuurlak wit (NCS 0500)
structuurlak zijdegrijs (RAL7044)
eiken zwart lak


Noten:

noten
overige kleuren op aanvraag
alle kleuren met grijs pet-vilt

O p  m a a t  m a k e n

De wandpanelen worden geleverd in standaard lengtes en breedtes:

 

  • 120 x 60 cm
  • 240 x 60 cm
  • 300 x 60 cm
  • 360 x 60 cm

 

Speciaal voor ruimtes met hoge plafonds of voor een speelse diagonaal plaatsing worden deze panelen geproduceerd tot een exclusieve lengte van 360 cm.

Met een decoupeer- of cirkel zaag zijn de panelen eenvoudig op maat te zagen. Project maatwerk op aanvraag.

 

 

M o n t a g e

Plaats de panelen strak tegen elkaar en zet de panelen vast met montagekit of schroeven. Worden de panelen tegen een schuine wand of plafond geplaatst dan wordt montage met schroeven of een combinatie van schroeven en montagekit geadviseerd. Schroeven kunnen eenvoudig door het PET-vilt heen geschroefd worden.

 

D e a l e r s

Wij garanderen wandpanelen van zeer goede kwaliteit uit onze Nederlandse meubelfabriek en we bieden hiervoor een netwerk van dealers aan in de Benelux.

Als je ge├»nteresseerd bent in het installeren van akoestische wandpanelen, dan is het raadzaam om professioneel advies te zoeken. Een specialist kan helpen bij het bepalen van het optimale aantal panelen dat nodig is voor een ruimte, evenals de beste locatie voor montage. Onze dealers beschikken over de expertise en alle stalen. Dit zijn dezelfde stalen die ook van toepassing zijn op de kasten en tafels van de City Line collectie. Hierdoor is het mogelijk om de kleur van (een deel van) een kast of tafel uit de City Line collectie, terug te laten komen in het wandpaneel of visa versa.

 

 

naar boven