W i e  e n  w a t  i s  de  B i j n e n   M e u b e l   G r o e p  ?

 

 

F a m i l i e   V a n   d e   V o o r d e

 

In 1928 begon vader Louis Van de Voorde een klompenmakerij in Clinge met een vijftal werknemers. De zaak floreerde. In het vooroorlogse Zeeuws-Vlaanderen liepen de mensen op klompen. Toen vader Louis van de Voorde kort na de oorlog al op 47-jarige leeftijd overleed, zette oudste zoon George de klompenmakerij het bedrijfje voort, samen met moeder Mathilde en medewerkers. 

 

In de jaren 50 verruilden de meeste mensen hun klompen voor schoenen, maar desondanks kon George van de Voorde tot 1968 vrolijk verder gaan met de klompenproductie. Geen klompen om te dragen, maar klompen als souvenir. Bovendien werd de koers verlegd naar gezondheidssandalen en later klompschoenen.

 

Etienne, de jongste broer van George, kwam eind jaren '60 in het bedrijf werken en bleek met zijn probeersels van een lectuurbak een vooruitziende blik te hebben. Dit was het begin van het ontstaan van “Meubelindustrie Van de Voorde uit Hulst”.

 

 

F r a n s   B i j n e n

De heer Frans Bijnen (2013 †) richtte in 1974 in Veldhoven het bedrijf Frans Bijnen Meubelen (FBM) op en specialiseerde zich in de groothandel van traditionele kleinmeubelen. Door de jaren heen ontwikkelde het bedrijf zicht tot een allround leverancier van verschillende meubelstijlen en producten.

 

De heer Frans Bijnen gaf in 1996 aan te willen stoppen met FBM. Op dat moment nam Meubelindustrie Van de Voorde, die al vanaf midden jaren 70 één van de toeleveranciers was, Frans Bijnen Meubelen over.

 

 

V e r h u i z i n g

In het jaar 2000 is het bedrijf Frans Bijnen Meubelen verhuisd van Veldhoven naar het moederbedrijf in Hulst. Hiervoor  werd op het nieuwe bedrijven terrein in Hulst een compleet nieuwe fabriek met magazijnen gebouwd op een oppervlakte van 30.000 m2, waarvan 16.000m2 bebouwd. Hierdoor ontstond er een korte lijn tussen de groothandel en de meubelfabriek.

 

T e g e n w o o r d i g

Anno nu is de Bijnen Meubelgroep er in geslaagd om als Nederlandse meubelfabrikant en grossier de ideale mix te creëren tussen customer made en massaproductie. In de voor Nederlandse begrippen unieke meubelindustrie in Hulst, worden tegenwoordig de meest uiteenlopende meubelen geproduceerd. Kasten, tafels, badkamermeubelen, kindermeubelen, bureaus, slaapkamermeubelen enz. enz. Met de meubelproductie op het ultra moderne machinepark, is de klant altijd verzekerd van een snelle, betrouwbare en doordachte oplossing die perfect aan alle wensen voldoet.

 

E n e r g i e   n e u t r a a l   p r o d u c e r e n

 

Met de plaatsing van ruim 3.000 zonnepanelen op het dak van de fabriek is de productie binnen Meubelindustrie Van de Voorde volledig energieneutraal.

 

Hiermee wordt jaarlijks een gigantische energie besparing en daarmee CO2-reductie gerealiseerd.

 

Gelijk met de investering in zonnepanelen is ook de klimaatinstallatie in de kantoren aangepast door de plaatsing van moderne airco-systemen. In een eerder stadium is er al geïnvesteerd in een High-Capacity verwarmingsinstallatie, waarin al het houtafval wordt omgezet in warmte voor het hele complex. In tijden waarin verwarming niet noodzakelijk is, worden de afval houtsnippers geperst in blokken voor later gebruik. Door deze investeringen is het voor ons mogelijk om volledig energie-neutraal te produceren !!

 


 

 

D e  B i j n e n   M e u b e l  G r o e p

b i j   h e t

R T L  TV  p r o g r a m m a

" L i f e s t y l e   X p e r i e n c e "

Algemene leveringsvoorwaarden

Op al onze leveringen, aanbiedingen en overeenkomsten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, conform de algemene leveringsvoorwaarden opgesteld door het Centraal Bureau voor Meubelfabrikanten (CBM).

 

KONINKLIJKE BRANCHEVERENIGING VOOR INTERIEURBOUW EN MEUBELINDUSTRIE

 

Wij zijn aangesloten bij het CBM de Koninklijke branchevereniging voor Interieurbouw en Meubelindustrie.

Meer informatie over het CBM vindt u op www.cbm.nl.

naar boven