Wie en wat is de Bijnen Meubel Groep ?

 

Familie Van de Voorde

 

In 1928 begon vader Louis Van de Voorde een klompenmakerij in Clinge met een vijftal werknemers. De zaak floreerde. In het vooroorlogse Zeeuws-Vlaanderen

 liepen de mensen op klompen. Toen vader Louis van de Voorde kort na de oorlog al op 47-jarige leeftijd overleed, zette oudste zoon George de klompenmakerij het bedrijfje voort, samen met moeder Mathilde en medewerkers. In de jaren 50 verruilden de meeste mensen hun klompen voor schoenen, maar desondanks kon George van de Voorde tot 1968 vrolijk verder gaan met de klompenproductie. Geen klompen om te dragen, maar klompen als souvenir. Bovendien werd de koers verlegd naar gezondheidssandalen en later klompschoenen. Etienne, de jongste broer van George, kwam eind jaren '60 in het bedrijf werken en bleek met zijn probeersels van een lectuurbak een vooruitziende blik te hebben. Dit was het begin van het ontstaan van “Meubelindustrie Van de Voorde uit Hulst”.

 

 

Frans Bijnen

 

Dhr. Frans Bijnen ( 2013 † ) richtte in 1974 in Veldhoven het bedrijf Frans Bijnen Meubelen (FBM) op en specialiseerde zich in de groothandel van traditionele kleinmeubelen. Door de jaren heen ontwikkelde het bedrijf zicht tot een allround leverancier van verschillende meubelstijlen en producten.

 

Dhr. Bijnen gaf in 1996 aan te willen stoppen met FBM. Op dat moment nam Meubelindustrie Van de Voorde, die al vanaf midden jaren 70 één van de toeleveranciers was, FBM over.

Verhuizing

 

In het jaar 2000 is het bedrijf Frans Bijnen Meubelen verhuisd van Veldhoven naar het moederbedrijf in Hulst. Hiervoor  werd op het nieuwe bedrijven terrein in 

Hulst een compleet nieuwe fabriek met magazijnen gebouwd op een oppervlakte van 30.000 m2, waarvan 16.000m2 bebouwd. Hierdoor ontstond er een korte lijn tussen de groothandel en de meubelfabriek.

 

Management team

 

Sinds 2005 is Dino van de Voorde - de oudste zoon van Etienne en Ludgarda - algemeen directeur van de Bijnen Meubel groep. De directie wordt verder aangevuld door dhr. Jilt Prins, primair verantwoordelijk voor de woonmeubel tak. Hij wordt daarbij ondersteund door dhr. Jan Bouwman, verkoopleider/marketing manager. Naast de binnenlandse afzet, is er ook export naar diverse landen.

 

Overnames

 

Om door te kunnen blijven groeien zijn er door de jaren heen diverse bedrijven met bijhorende collecties overgenomen:

 

  • In oktober 2010 werd Goretti meubelen overgenomen. Deze collectie vormt een welkome aanvulling aan de boven segment van het assortiment. De productie van de Goretti collectie werd volledig overgeheveld van Boven-Leeuwen naar Hulst.
  • Medio november 2013 is het Belgische Juvo Collection overgenomen. Voor de Bijnen Meubelgroep betekende deze overname een duidelijke aanwezigheid in de Belgische markt en de mogelijkheid tot het uitbouwen van het omzetpotentieel van Juvo in Nederland en Frankrijk. Alle voorraden zijn hiervoor verplaatst naar de magazijnen in Hulst. Met de acquisitie van het Belgische Juvo Collection, werd intrede gedaan in de slaapkamermarkt en werd duidelijk dat het segment van eiken slaapkamers en linnenkasten nog steeds een substantieel stuk omzet vertegenwoordigd. 
  • Per 1 juli 2014 zijn alle activiteiten en collecties van Zondag Meubelen overgenomen. Met deze overname betreed de groep tevens het segment “senioren” en “comfort” van de slaapkamermarkt. Een markt die de komende tijd aan belangrijkheid gaat winnen.

 

Anno nu is de Bijnen Meubelgroep er in geslaagd om als Nederlandse meubelfabrikant en grossier de ideale mix te creëren tussen customer made en massaproductie. In de voor Nederlandse begrippen unieke meubelindustrie in Hulst, worden tegenwoordig de meest uiteenlopende meubelen geproduceerd. Kasten, tafels, badkamermeubelen, kindermeubelen, bureaus, slaapkamermeubelen enz. enz. Met de meubelproductie op het ultra moderne machinepark, is de klant altijd verzekerd van een snelle, betrouwbare en doordachte oplossing die perfect aan alle wensen voldoet.

 

Door een range aan materialen, kleuren en flexibele oplossingen zijn de mogelijkheden legio en de variaties eindeloos. Door de sublieme samenwerking van onze ambachtelijke vakmensen en de capaciteit van het meest moderne machinepark zijn onze afnemers verzekerd van producten die aan alle kwaliteitseisen voldoen om het de eindgebruikers zo aangenaam en passend mogelijk te maken. De ontwerpers, de meubelmakers, de spuiters, de vrachtwagenchauffeurs, kortom alle specialisten van de Bijnen Meubel Groep geven elke dag 200%, zodat U van het eindproduct kunt genieten en of een goede indruk kunt maken.

 

Met alle collectie merken bij elkaar is er een keuze uit bijna 50 verschillende meubelprogramma’s met kasten, salontafels, eetkamertafels, eetkamerstoelen, banken, fauteuils, kapstokken, ledikanten enz. enz. in de meest uiteenlopende stijlen van modern tot romantisch en in verschillende prijs niveaus. Deze standaard collecties worden deels uit voorraad binnen 2 weken geleverd en deels klant specifiek geproduceerd. Of het nu gaat om een kleine serie of een gigantisch project, om luxe meubilair of een hufterproof inrichting of om een bestelling van de reguliere standaard collectie van de plank, bij de Bijnen Meubel Groep is de klant koning en wordt de opdracht tot in de perfectie gerealiseerd.

Naast de  standaard programma’s is er ook de mogelijkheid van productie van “maatwerk serie productie” voor derden. Informeer naar de mogelijkheden.

De Bijnen Meubel Groep bij het RTL programma Lifestyle Xperience


 

Onze klanten

 

 

Onze vaste afnemers zijn te verdelen in 3 groepen:

 

  • De interieur specialisten
  • De slaapkamer speciaalzaken 
  • Projectinrichters

 

 

 

  • De interieur specialisten 

Dit zijn de vakmensen de gespecialiseerd zijn in het inrichten van woningen. Zij kunnen u perfect adviseren welke modellen, maten en kleuren het beste passen bij uw wensen. In Nederland en Belgie is altijd wel een interieur specialist bij u in de buurt die volledig op de hoogte is van onze meubelcollecties.

 

  • De slaapkamer speciaalzaken 

Dit zijn de specialisten die op de hoogte zijn van alle aspecten die te maken hebben met het slaapcomfort en dus ook alle mogelijkheden en opties kennen van ons assortiment slaapkamer meubelen.

 

  • Projectinrichters

Dit zijn de relaties die specialist zijn op het gebied van projectinrichting. Zij ontwerpen en leveren in samenwerking met FBM, creatieve oplossingen voor bv. kantoren, instellingen, vakantieparken, hotels en zorgcentra maar ook bv. op het gebied van akoestiek.

 

Algemene leveringsvoorwaarden

Op al onze leveringen, aanbiedingen en overeenkomsten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, conform de algemene leveringsvoorwaarden opgesteld door het Centraal Bureau voor Meubelfabrikanten (CBM).

 

KONINKLIJKE BRANCHEVERENIGING VOOR INTERIEURBOUW EN MEUBELINDUSTRIE

 

Wij zijn aangesloten bij het CBM de Koninklijke branchevereniging voor Interieurbouw en Meubelindustrie.

Meer informatie over het CBM vindt u op www.cbm.nl.

naar boven