Houten bedden: natuurlijk, duurzaam en tijdloos

Ben je op zoek naar een stijlvolle slaapkamer met een optimaal slaapcomfort, dan is een houten bed (ook wel ledikant genoemd) nog altijd de beste keuze. Houten bedden zijn geen trendartikelen, maar geheel tijdloos.


 

Uitstraling

Bedden van hout zijn onverminderd populair. En niet voor niets,  want geen enkel ander materiaal kan tippen aan de bijzondere uitstraling van hout. Een materiaal dat met de jaren alleen maar mooier wordt  en doordat hout een houtnerf heeft, is elk houten bed echt uniek. Een houten bed past naadloos in elk interieur en heeft een warme en rustgevende uitstraling.


Isolatie en vochtregulatie

De natuurlijke houtlook met warme en rustgevende uitstraling is niet het enige voordeel. Hout heeft van nature ook eigenschappen die zorgen voor isolatie. Hout warmt niet zo snel op en wordt ook niet snel koud. Dit is ideaal op een warme zomerdag, zodat het houten bed wat koeler is dan andere materialen. Omgekeerd zal een houten bed altijd knus aanvoelen,  als de omgevingstemperatuur laag is. Hout heeft daarnaast ook uitstekende vochtregulerende eigenschappen. Kortom een houten bed heeft een aantal zeer interessante eigenschappen, die rechtstreeks uit de natuur komen.

 

Onderhoud en hygiëne

Een houten bed is gemakkelijk in onderhoud. Je kan een houten bed eenvoudig reinigen en het is geen stofnest zoals een boxspring bed. Houten bedden zijn daardoor veel minder gevoelig voor ongedierte zoals bedwantsen en huismijt, dan bijvoorbeeld boxsprings.

Afmetingen

De standaard breedte van een éénpersoons  houten bed is 90 cm. De standaard tweepersoonsbedden zijn 140 of 160 cm breed. Wil je extra veel ruimte of hebben, dan kies je voor een tweepersoonsbed van 180 breed. Voor het bepalen van de juiste lengte van je houten bed, is het belangrijk om altijd rekening te houden met het advies om minstens 20 centimeter bij je lichaamslengte op te tellen. Standaard zijn de bedden geschikt voor een matras van 200 cm. Optioneel zijn langere bedzijden leverbaar, waardoor een matras van 210 cm of zelfs 220 cm lengte er in past.

 

Milieubewuste materialen

Bij de productie van onze houten bedden staat het milieu voorop. De materialen voor onze houten bedden selecteren we met de grootste zorg. De oppervlakken van het hout en metaal zijn behandeld zonder gebruik te maken van gevaarlijke chemische stoffen die de gezondheid in gevaar kunnen brengen.


 

Een milieubewust interieur is verre van saai. Het gebruik van milieuvriendelijke producten is juist helemaal eigentijds, hip en trendy. De slaapkamers Storm, Stemio en Groove uit de Juvo collectie zijn daar een mooi voorbeeld van.

houten bed Storm

 

Het houten bed model “Storm” is gemaakt van massief eiken. Slaapkamer Storm is “puur natuur wonen anno nu”

 

Minder afval

Bij de productie van deze massief eiken slaapkamer worden geen fouten, scheuren of noesten verwijderd die in het hout zitten, waardoor er nog minder afval is en er dus ook minder bomen nodig zijn. De noesten en scheuren in het hout geven juist het unieke karakter en uitstraling van de Storm slaapkamer weer.

 

Stoomdrogen

Het massief eiken dat wordt gebruikt voor de productie van slaapkamer Storm ondergaat voordat het verwerkt wordt een proces dat “stoomdrogen” heet. Stoomdrogen is een droogproces van het hout, dat veel sneller gaat dan het conventioneel drogen, waardoor er heel veel energie kan worden bespaard. Door het stoomdrogen van het hout veranderd de celstructuur en voelt het oppervlak zacht aan. Tijdens het stoomdrogen zorgt het van nature in eikenhout aanwezige looizuur voor de bruine verkleuring van het hout. Milieu belastend beitsen of vernissen zijn daardoor volledig overbodig.


 

 

Groove is een massief eiken slaapkamer programma gemaakt van massief eiken met een uitgeborstelde houtnerf, waardoor er optisch en voelbaar een structuur in het oppervlakte zit. De afwerking van de Groove collectie is in 3 verschillende gezeepte kleuren.

 

Gezeept eiken

Een houten bed met een gezeepte afwerking bed is ecologisch, duurzaam, makkelijk in onderhoud en niet onbelangrijk, heel erg mooi. Een gezeepte afwerking heeft een natuurlijk onbehandeld uiterlijk.  De zeep dient als beschermlaag van het eikenhout en er dus geen milieu belastende lak of olie nodig is. Zeep afwerking op hout is een van de oudste methodes om hout te beschermen. Het hout krijgt door de zeep een mooie rauwe licht vergrijsde kleur. Er zijn 3 verschillende kleurnuances leverbaar : pure , vintage grey  en white washed.

houten bed Groove

 

houten bed Stemio

De “Stemio” slaapkamer is ook een uiterst milieuvriendelijke slaapkamer gemaakt van massief eiken. Stemio staat voor natuurlijk, ecologisch, biologisch.

 

Richt je slaapkamer in met deze meubelen van natuurlijke en duurzame materialen dan kom je helemaal tot rust in een natuurlijke omgeving.

Uit het massief eikenhout van de Stemio slaapkamer worden voor de productie geen fouten, scheuren of noesten verwijderd, waardoor er ook minder afval is en er dus ook minder bomen nodig zijn. De noesten en scheuren in het hout geven het karakter en de unieke uitstraling van de Stemio collectie weer. De Stemio houten bedden zijn standaard voorzien van in hoogte verstelbare bedbodemdragers en een ondersteunende middenbalk.

 

Stoomdrogen

De warme kleur van de Stemio collectie wordt gecreëerd door het  “stoomdrogen” van het eikenhout. Stoomdrogen is een droogproces dat veel sneller gaat dan het conventioneel drogen, waardoor er dus ook veel energie kan worden bespaard. Door het stoomdrogen, wordt ook de celstructuur van het hout veranderd. Het hout krijgt een warme kleur en het oppervlak voelt heel zacht aan.

 

Een beter milieu

 

Deze slaapkamers met houten bedden zijn dus uiterst milieuvriendelijk. Met de aanschaf van een dergelijke slaapkamer help je dus ook mee aan een beter milieu, zodat we ook in de toekomst kunnen genieten van een groene en leefbare wereld.

naar boven